Zelden werd u wakker geschud door zo’n politiek incorrect pamflet

Waarom democratie?

Over onze fantasie van zelfbestuur
en de noodzaak van religieFred Hamburg


West-Europa implodeert. Alleen een revival van religie zal het zielloze Avondland kunnen redden. Er is geen alternatief, alleen een keuze tussen Islam en Christendom.

De samenleving die Fred Hamburg ons in dit pamflet voorhoudt, wordt dan ook aangedreven door een transcendente waarheid. In deze herboren gemeenschap die op de ruïnes van haar voorganger zal verrijzen, worden belangrijke besluiten zoveel mogelijk computerondersteund genomen en door bestuurders die aan de allerhoogste eisen voldoen. Daarbij belichaamt de koning de goddelijke norm.

Democratie blijkt in deze organische cultuur de slechtste manier om op het niveau van de natie te beslissen. Hamburg bekritiseert daarom au fond het democratisch beslismodel en onthult wie belang hebben bij het sponsoren van deze ‘fantasie over zelfbestuur’.

Fred Hamburg studeerde rechten en medicijnen. Aan de Universiteit Leiden promoveerde hij op het proefschrift 'Een computermodel voor het ondersteunen van euthanasiebeslissingen'. Gedurende tien jaar was hij speciaal adviseur van de Stichting Medische Ethiek. Thans is hij werkzaam als docent besliskunde en ethiek, en verzorgt hij lezingen over ethical decisionmaking. Eerder publiceerde hij het schotschrift 'De Pax Americana'.


auteurswebsite:
WWW.ESSENCEOFDECISION.NL
 
 
mens en maatschappij


           inkijkexemplaar

160 pag., 15,5 x 23 cm, € 14,90
NUR 740  ISBN: 9789079578405