Alsof ik thuis ben
Samenleven in een land vol verschillen

Manuela Kalsky (red.)

324 pag., € 23,90, ISBN: 9789079578580 boek / 9789079578641 ePub
Lees gratis het eerste hoofdstuk door Piet Donkers: Hoe gezellig is het nieuwe wij?


Wat is er nodig om je thuis te voelen in het Nederland van de 21ste eeuw? Een tijd waarin het leren omgaan met culturele en religieuze diversiteit dé nieuwe uitdaging is. Oude vertrouwde gemeenschappen verdwijnen en tegelijkertijd ontstaan er nieuwe mondiale netwerken,  ook dankzij Facebook en Twitter. Gloort hier een NIEUW WIJ aan de horizon? En aan welke voorwaarden moet zo’n NIEUW WIJ voldoen om gemeenschap te bevorderen? Zijn verschillen alleen bedreigend of bieden zij ook kansen voor nieuwe vormen van verbondenheid?

In opdracht van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS) gaan onderzoekers op verkenningstocht. Zij kijken door de ogen van leerlingen en docenten, moslimjongeren, homo’s en lesbo’s, verslaafden en vele anderen. Het resultaat van hun zoektocht is een boek vol eye-openers over insiders en outsiders, rolmodellen én dwarsliggers.
Symposium en boekpresentatie 25 jaar DSTS


Za. 7 september 2013, 10.00 – 16.30 uur, De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam

Toegang: € 12.50 (incl. feestelijke lunch)
Aanmelding voor 1 september via: secretariaat@dsts.nl of 020-6235721.

Uitgebreid programma en info:
tinyurl.com/dsts-sym en www.dsts.nl

Het symposium vindt plaats onder de bezielende leiding van Naima Azough. Aan het ochtendprogramma werken mee: André van der Braak, Nora Asrami, André Lascaris en Manuela Kalsky.  Désanne van Brederode geeft een eerste indruk van het boek Alsof ik thuis ben. Samenleven in een land vol verschillen.  Het middagprogramma staat in het teken van ‘een nieuw wij in de zorg’. Nederland vergrijst en de religieuze en etnische achtergronden van onze ouderen worden steeds diverser. Hoe kan de zorg hier het beste op inspelen? Mohammed Benzakour geeft de aftrap n.a.v. zijn boek Yemma,  waarna Ab Klink, Anne-Mei The en Ibrahim Yerden met elkaar in gesprek gaan. Voor het muzikale intermezzo’s zorgt Sahand Sahebdivani.mens en maatschappij