220 pag., Ä 22,90
ISBN: 9789083214351 Pback

               
              INKIJKEXEMPLAAR


 
               geestelijke verzorging
De kringloop van het kwaad
Essays van geestelijk verzorgers bij Justitie

Theo W.A. de Wit
Ryan van Eijk
Jan-Gerd Heetderks
(redactie)
Draaideurcriminelen, hoge recidivecijfers en de gevangenis als
hogeschool voor criminaliteit. Je hoort het regelmatig. Het lijkt wel alsof er een eindeloze cirkelgang van kwaad bestaat.

Is er inderdaad zoín kringloop en welke rol speelt het verblijf in de gevangenis hierin? En vooral: hoe is die kringloop mogelijk te doorbreken, zowel voor de samenleving als de gedetineerde zelf?

Met deze uitdagende vragen ging een groep geestelijk verzorgers bij justitie aan de slag. Dat levert boeiende zoektochten op met ieder een unieke kijk op de kringloop van het kwaad en de vele facetten die daarbij een rol spelen.

_________________

Drs. J.-G. Heetderks is hoofdpredikant bij de Dienst Geestelijke Verzorging.

Dr. mr. R. van Eijk is sinds 2015 hoofdaalmoezenier bij de Dienst Geestelijke Verzorging en was daarvoor als R-K geestelijk verzorger werkzaam in diverse justitiŽle inrichtingen.

Prof. dr. T. W.A. de Wit was tot 2020 universitair docent wijsgerige ethiek en sociaal-politieke filosofie en bijzonder hoogleraar 'Geestelijke verzorging in justitiŽle inrichtingen', beide aan de Universiteit van Tilburg.
Vanaf 2013 is hij buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. Hij publiceert over politiek- filosofische onderwerpen (o.a. Godenstrijd, Nijmegen 2021) en vragen rond straf en herstel.

 
 
Vincent van Gogh, 1890